TechMagazin

Suché antikorozní balení pomocí MULTIferro®Chips

30.07.2020

MULTIferro®Chips se používá jako doplněk do balení a slouží k ochraně proti korozi. Patří tedy do kategorie antikorozních obalů. Kovové výrobky je možné proto balit rovnou suché bez předchozí konzervace nebo pasivace, neboť ochranu proti korozi zajistí MULTIferro® Chips. MULTIferro®Chips obsahuje inhibitory koroze VCI (Volati Corrosion Inhibitors – těkavé látky zamezující vzniku koroze). Balení je nutné mít uzavřené v obalu z kartonu, PE fólie nebo jinak těsně zavřené MULTIferro® Chips pak zajistí ochranu proti korozi.

 

 

Aplikace a podmínky účinnosti

  • Antikorozní chips MULTIferro® se používá jako ochranný prostředek kovových výrobků.

  • Pro dosažení maximálního antikorozního účinku je podstatné, aby MULTIferro® chips působil v rámci uzavřeného prostoru balení.

  • Princip ochrany pomocí MULTIferro® chips spočívá v pozvolném odpařování inhibitorů koroze z chipsu. Inhibitory takto vytváří v prostoru antikorozní atmosféru chránící výrobek před korozí.

  • Pro zaručení antikorozní ochrany musí být výrobek zabalen suchý bez známek otisku rukou na povrchu a bez zbytku agresivních látek z čistících prostředků.

  • V prostoru obalu nesmí být výrobek v kontaktu s materiály obsahujícími vlhkost (např. dřevo) nebo kyseliny, které by mohly narušit jeho povrch a způsobit korozi.